Square Enix prodaje IO Interactive

Mobilne igre PC Slider Sony Vesti Xbox

Najnovija vest koja je podigla prašinu na tržištu video igara: Square Enix je objavio da prodaje IO Interactive, a kao razlog za to se navodi gubitak od preko 43 miliona američkih dolara.

Square Enix je svojevremeno kupio Eidos Interactive, koji je u svom sastavu imao i razvojni tim iza Hitman igara, IO Interactive. Ova poslovna odluka izgleda nije bila ispravna jer je ona donela veliki gubitak za japanskog gaming giganta. Kao jedan od razloga za to je možda i mlaka prodaja poslednjeg Hitmana iako se radi verovatno o jednoj od najboljih igara 2016. godine.

Stručnjaci već predviđaju da zbog toga ne vredi očekivati novu Hitman igru u skorije vreme, ali u jednom tweetu predstavnici IO Interactive naveli su kako oni nastavljaju da rade normalno, te i da će uskoro objaviti zvanično saopštenje. Sa druge strane, pojedini izvori tvrde da će Hitman franšiza ostati u rukama Square Enix-a, pa je izgleda i najbolje da sačekamo i vidimo kako će se stvari odvijati.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password