Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dark Souls 3 The Ringed City

Dark Souls je jedan od onih serijala koji, ukoliko se usudite da ga isprobate, ili volite ili volite da mrzite. Franšiza koja je ostavila veliki trag na sceni, odavno se sprema za počinak, a najnoviji DLC po nazivu The Ringed City, poslednje je slovo u Dark Souls knjizi.

Uzimajući to u obzir, možemo samo da zaključimo da je From Software još jednom dokazao da može da se nosi sa ovakvim teretom. Ekspanzija predstavlja nezavisnu priču, koja nije povezana sa prvom ekspanzijom Ashes of Ariandel (te nije neophodno ni imati je u posedu), ali itekako vuče korene iz svega što do sad objavljeno. Igrač se nalazi u novom regionu koji je nešto što definitivno nismo imali prilike do sad da vidimo. Razvojni tim je još jednom reciklirao stare ideje, ali su ovog puta korišćene na pametan način pucajući na emocije igrača, i dugačak put koji je on ostavio iza sebe kako bi stigao do ove ekspanzije.

The Ringed City

Pored novog sveta, The Ringed City donosi veliku količinu nove opreme, ali verovatno i najteže protivnike do sad. Već na samom početku regije glavnog junaka će sačekati nekoliko “low-level” protivnika koji mogu da ga sravne sa zemljom u nekoliko udaraca, a okršaji sa glavnim negativcima (ima ih ukupno četiri) tek su priča za sebe. Možda je i najbolja ilustracija to što treba da se podosta prošeta mapom do prvog Bonfire-a (redak momenat predaha u Dark Souls serijalu), a čak i tad on neće delovati preterano utešno.

Ova ekspanzija primarno je okrenuta singlplejeru, ali podrška za multiplejer i koop je i dalje tu. Naravno da će invejderi upadati baš kad ne treba, a ukoliko volite PvP onda su arene (predstavljene u prethodnoj ekspanziji) verovatno ono što ste i čekali.

The Ringed City

I ovog puta Dark Souls 3 je uspeo tehnički da nas zadivi. Osim zaista fenomenalnog dizajna, vredi pomenuti i odličan grafički endžin, ali i verovatno najbolju optimizaciju PC verzijie koju smo videli u poslednje vreme. Nakon toliko kikseva drugih razvojnih timova i ishitrene proizvodnje igara u potrazi za “lakim parama”, ovako nešto zaista morate da počnete da cenite. I posle godinu dana igra izgleda fantastično, a to je valjda dovoljno da se shvati veličina ovog naslova, kao i zašto se ona našla u našem Game of the Year izboru.

Naravno, najveći nedostatak je to što ekspanzija neće doneti previše sati zabave, što, ruku na srce, i nismo očekivali od nje. Veći problem je to što se čini kao da je nova regija mogla biti iskorišćena na bolji način (neki delovi deluju praznjikavo), ali ovo je možda tek naš vapaj jer znamo da je sada konačno došao kraj – a bolju završnicu Dark Souls verovatno i nije mogao da dobije.

Ukratko

Dark Souls 3 The Ringed City

Dark Souls je jedan od onih serijala koji, ukoliko se usudite da ga isprobate, ili volite ili volite da mrzite. Franšiza koja je ostavila veliki trag na sceni, odavno se sprema za počinak, a najnoviji DLC po nazivu The Ringed City, poslednje je slovo
8.8
Ne propuštati!
Izvođenje
8.8
10
Vizuelne karakteristike
9.2
10
Zvuk
9.7
10
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i: