Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon jedno je od onih imena o kojem odavno ništa nismo čuli. Ovaj serijal pucačkih igara sa akcentom na taktičke elemente doduše nikad nije ni preterano briljirao. Verovatno je zbog toga Ubisoft odlučio da napravi velike izmene kada je pristupio izradi Wildlands naslova, a ovih dana konačno smo dobili priliku i da ga isprobamo.

Igra je smeštena u Boliviju koja je pod kontrolom Santa Blanca kartela, na čelu sa prenaglašeno tetoviranim El Sueñom (El Suenjo). Ova latinoamerička organizacija kao jedan od najvećih proizvođača i distributera kokaina postala je toliko velika da se uvukla u sve pore pomenute države. U ulozi Nomada, igrač će imati za cilj da sa ostatkom tima istraži Boliviju i uništi kartel.

Ghost Recon Wildlands

Ovo nije jednostavan zadatak i do El Sueño-a se ne može stići bez obračuna sa njegovim potčinjenima. Zbog toga igrač će morati da ide korak po korak i istražuje ogromnu mapu koja nas najviše podseća na ono što Ubisoft radi u poslednje vreme. Baš kao i u Far Cry ili Assassin’s Creed igrama na raspolaganju je veliki otvoren svet sa pregršt sadržaja.

S obzirom da se Wildlands oslanja na timsku akciju, pored igrača će se uvek naći još tri saborca koji mogu biti kompjuterski vođeni ili drugi igrači. Međutim, ne treba ni u jednom momentu misliti da se radi o ozbiljnom naslovu. Mada se deo igre svodi na šunjanje, svojim najvećim delom ona nas podseća na pripitomljeni Just Cause serijal. Ovo tvrdimo zbog toga što stvari brzo polaze naopako, kad i kreće pravi haos na ekranu. Utisak je najizraženiji kada se pridruže drugi igrači, naročito ako su nasumično dodeljeni vašoj sesiji, jer se uvek nađe neko ko će u neprijateljsko uporište uleteti glavom bez obzira.

Ghost Recon Wildlands

Kompjuterski vođeni likovi su suptilniji i prate vas u stopu i često su korisniji. Na primer, oni su otporniji na metke, pa lakše mogu da vas ožive, a u stanju su i da pravovremeno izvode sinhronizovane pucnje iz daljine kada možete eliminisati četiri protivnika odjednom. Naravno i pored toga, sa živim igračima Wildlands je daleko uzbudljiviji. Kompjuterski likovi nisu preterano pametni i često će biti na vidnom mestu kada treba da budu sakriveni. Ovde nam se čini kao da je Ubisoft predvideo ovakav problem pa se neprijatelji neće uzbunjivati čak i kada bi trebalo jasno da ih vide… Ovaj, možda to ipak govori da ni oni nisu najpametniji.

Baš zbog toga Ghost Recon Wildlands još jedan je od naslova koji toplo preporučujemo da igrate sa ljudima koje poznajete. Mada neće uvek sve ići kako treba, zadaci zbog haotične igre nikad neće biti izvedeni na isti način što je veliki plus jer se često ponavljaju.

Ghost Recon Wildlands

Wildlands ima i blagi RPG sistem grananja novih sposobnosti vašeg lika, čime ovaj naslov još jednom podseća na druge Ubisoft igre. Otključavanje svega dodatni je motiv za istraživanje, ali treba spomenuti da to neće biti težak posao.

Mada su se državni organi Bolivije pobunili što je baš njihova zemlja ubačena u ovaj naslov i predstavljena pod šapom kriminala, mislimo da im je Ubisoft uradio dosta dobru promociju. Mapa je kreirana sa velikom pažnjom na najsitnije detalje, a nudi nekoliko različitih tipova terena ukazujući na veliku raznovrsnost ove države. Tehnički, Wildlands nije savršen, što zbog bagova, što zbog fizičkog modela igre koji je potrebno savladati, ali ovo ne kvari celokupan utisak.

Ghost Recon Wildlands

Prezentacija je zaokružena odličnom zvučnom komponentom, kao i radiom koji će dočaravati autentičnu atmosferu Južne Amerike.

Dakle, ukoliko imate prijatelje koji bi igrali Ghost Recon: Wildlands, mislimo da ne bi ste trebali da propustite ovaj naslov. Čak i kada se igra solo, ova igra može da ponudi više od četrdeset sati solidne zabave.

Ukratko

Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon jedno je od onih imena o kojem odavno ništa nismo čuli. Ovaj serijal pucačkih igara sa akcentom na taktičke elemente doduše nikad nije ni preterano briljirao. Verovatno je zbog toga Ubisoft odlučio da napravi velike izmene kada je pristup
7.7
Zanimljivo
Izvođenje
7.7
10
Vizuelne karakteristike
7.6
10
Zvuk
8.6
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!