Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Nier: Automata

Postapokaliptične igre su nas odavno zasitile i sada ih već nekako najradije ubacujemo u koš sa svim ranijim trendovima koje su razvojni timovi odavno iscrpeli poput naslova sa temom Drugog svetskog rata ili zombija. Opustošeni svet se prečesto koristi u igrama i sada retko kad uspeva da nas fascinara na način koji je to učinio Horizon: Zero Dawn, koji se poigrao sa idejom i predstavio jedan novi svet koji je svojim raskošom uspeo da nas oduševi. Sa druge strane Nier: Automata izgleda sasvim suprotno donoseći pustoš naspram koje svet Fallouta 4 deluje kao pejzaž sa najlepše razglednece. I pored tako depresivnog izgleda, ovaj naslov je jedan je od najzanimljivijih koje smo videli u poslednje vreme.

Nier Automata

Igra nas uvodi u mračni svet u kojem je ljudski rod pobegao sa planete Zemlje, a nju sad naseljavaju samo životinje koji su nemi posmatrači beskrajnog okršaja androida i smrtonosnih robota. Glavni protagonista je 2B, koja je jedan od androida koju su poslali ljudi kako bi se obračunala sa vanzemaljimskim robotima. Međutim, vrlo brzo će biti otkriveno da nije sve tako crno i belo što čini priču Nier: Automata-e interesantnom, ali treba imati u vidu da radnja ima svoje uspone i padove, kao i da likovi nisu baš najbolje razvijeni, ali i pored toga priča definitivno poseduje svoje kvalitete kojim će odlično popunjavati akciju na ekranu.

Nier Automata

Osnovno izvođenje ovog naslova je akciono sa pogledom iz trećeg lica i najviše nas podseća na naslove kao što su Devil May Cry. Nier: Automata poseduje odlične kontrole, pa će 2B brzo reagovati na sve komande igrača, što je od presudnog značaja obzirom na dinamičnu akciju na ekranu. Ovaj naslov se neće ustručavati i da potpuno promeni izvođenje u nekim delovima igre, pretvarajući ono što se vidi na ekranu u klasične skrolujuće pucačke naslove. Ovakva kombinacija pomaže da igra do samog kraja ostane zanimljiva, pa čak i prilikom narednih prelazaka, jer poseduje nekoliko različitih krajeva.

Nier: Automata osim toga nudi i brojne dodatne aktivnosti poput pecanja, istraživanja, a tu je i relativno dubok RPG sistem. Ova igra čak ima i sistem napredovanja poput onog u Dark Souls serijalu (kada se pogine, XP mora da se pokupi sa tog mesta ili nestaje zauvek). Što sve dodatno popravalja i ovako pozitivan utisak.

Nier Automata

Kao što smo pomenuli u uvodu, dizajn okruženja ovog naslova nikog neće oduševiti. Monotone boje i pejzaži su kreativni pravac autora koji nas nikako nije zainteresovao čak i uz svu dobru volju. Čini se zato da su svi resursi otišli u animaciju likova i njihov dizajn, koja je izvrsna i moramo priznati najvećim delom nadoknađuje prethodno pomenuto. Gotovo da vam neće biti bitno što još jednom prolazite kroz istu pustoš dok proklizavate jašući divlju svinju (da, dobro ste pročitali). U Nier: Automata mogu da se čuju neke od najlepših muzičkih kompozicija koje smo čuli u poslednje vreme što dodatno podiže atmosferu.

Nier: Automata je još jedan od onih tipičnih japanskih naslova koji imaju daleko zanimljivije izvođenje od priče. Radi se o odličnom ostvarenju namenjenom da istroši vaše kontrolere, ali definitivno se ne sme propustiti.

Ukratko

Nier: Automata

Postapokaliptične igre su nas odavno zasitile i sada ih već nekako najradije ubacujemo u koš sa svim ranijim trendovima koje su razvojni timovi odavno iscrpeli poput naslova sa temom Drugog svetskog rata ili zombija. Opustošeni svet se prečesto koris
8.7
Ne propuštati!
Izvođenje
8.7
10
Vizuelne karakteristike
8.6
10
Zvuk
7.7
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!