Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lego Worlds

Ukoliko ste u poslednjih deset godina pratili gaming industriju sigurni smo da ste primetili bar jednu Lego igru. Od Indijane Džounsa, preko Pirata sa Kariba pa sve do super-herojskih igara, malo je toga što razvojni tim Traveller’s Tales do sad nije ubacio u kockasti univerzum. Svih tih godina mi smo se ipak pitali kako je moguće da je Minecraft uradio ono što deluje potpuno logično za Lego ime, zbog čega smo gajili velike nade da će  Lego Worlds uspeti da iskoristi ovu ideju na najbolji način.

Lego Worlds

Ovaj naslov menja dosadašnju formulu i po prvi put daje gotovo neograničenu slobodu igračima. Lego Worlds je dugo vremena bio deo Steam Early Access programa, gde je bio pomalo prazan, pomalo bagovit, ali je sa svojom premijerom dobio singlplejer mod koji mu je dao strukturu.

Sada je objašnjeno da se igrač nalazi u ulozi austronauta koji/koja putuje od planete do planete pokušavajući da reši probleme drugih “Lego čikica” na koje naiđe. Story mod je očigledno tu kako bi igrače upoznao sa osnovnom mehanikom igre, pa će se sve napredne funkcije i alati ovog ostvarenja polako otvarati napredovanjem kroz igru.

Lego Worlds

Verujemo da ovde neće biti prostora za previše iznenađenja ukoliko ste do sad isprobali bar neki Lego naslov. Tu je prepoznatljiv humor, kao i mešavina akcije i logičkih problema koji nikad nisu previše kompleksni. Tokom igre skupljaće se dodatne kockice i elementi koji će kasnije moći da posluže za pravljenje sopstvenih kreacija.

Ovo je ključni deo Lego Worlds naslova i on daje podosta slobode igračima. Može se napraviti bilo šta što se zamisli, jer je u igru ubačeno dosta elemenata, a i okruženje može da se menja bez ograničenja.

Lego Worlds

Na žalost, alat koji je ubačen u igru nije dovoljno precizan za gradnju, pa će igrači većinu vremena provesti pokušavajući da uklope elemente onako kako su zamislili. Sasvim normalna pojava će biti to da kockice ne nalegnu onako kako je igrač hteo, pa ono što treba da predstavlja opuštajući deo igre često će samo unositi nervozu. Ovakav utisak igrači će imati bez obzira kakav kontrolni uređaj koriste. Mada deluje da bi miš i tastatura bili idealni za gradnju, čak i sa njima nismo uspevali da postignemo željene rezultate bez mnogo mučenja.

Obzirom da je gradnja ključni deo Lego Worlds, smatramo da je Traveller’s Tales morao da ovom segmentu posveti mnogo više pažnje.  Nakon premijere igre, kada su predstavljena ograničenja u vidu Story moda, dobar deo gamera koji su igrali ovaj naslov u Early Accessu ostao je nezadovoljan promenama. Ovako nešto nama je daleko manje zasmetalo nego što smo mislili, jer Lego Worlds i dalje nudi dosta kreativne slobode.

Lego Worlds

Vizuelni prikaz deluje zadovoljavajuće, ali i ne drastično bolje u odnosu na prethodne igre. Ipak, ovaj naslov zato pristojno radi na skromnijim mašinama i bez većih problema na konzolama.

Mada ova igra nije ispunila sva naša očekivanja ona je daleko od lošeg ostvarenja. Verujemo da neće ostati zapaženija, ali svi igrači koji odluče da isprobaju Lego Worlds sigurno će u njemu provesti mnogo više vremena nego što su planirali.

Ukratko

Lego Worlds

Ukoliko ste u poslednjih deset godina pratili gaming industriju sigurni smo da ste primetili bar jednu Lego igru. Od Indijane Džounsa, preko Pirata sa Kariba pa sve do super-herojskih igara, malo je toga što razvojni tim Traveller's Tales do sad nije
7.7
Zanimljivo
Izvođenje
7.7
10
Vizuelne karakteristike
7.7
10
Zvuk
8.2
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!