Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Shift Happens

Ukoliko tragate za dobrim kooperativnim igrama, verovatno ste do sad shvatili da takav spisak nije preterano dugačak. Osim nekoliko očiglednih primera, naročito u žanru platformi (Little Big Planet, Mario Bros. igre itd.) malo je naslova koji su zaista vredni vašeg vremena.

Zato nas i oduševljavaju igre poput Shift Happens, koje se pojavljuju gotovo niotkuda uspevajući da nas zabave i zadrže dugo vremena uz ekrane.

Shift Happens

Shift Happens je platformsko-logička igra koja je prvenstveno namenjena kooperativnoj igri. Ovaj naslov ima dva junaka po imenu Bismo i Plom, simpatična stvorenja koja dele istu sudbinu. Naime, oni su povezani sposobnošću da se smanje i povećaju u bilo kom momentu. Međutim, nakon bizarnog eksperimenta stvari se menjaju i sada kada Bismo želi da se poveća Plom se automatski smanjuje i obrnuto što dodatno komplikuje život ovim junacima.

Ovakav koncept omogućio je razvojnom timu Klonk Games da kreira brojne nivoe raštrkane na četiri različita dela igre koji će ih provesti kroz razna okruženja. Svaki nivo podeljen je na sekcije koje predstavljaju zasebne logičke zavrzlame – odličan spoj zagonetki zasnovanih na fizičkom modelu i platformskih elemenata.

Shift Happens

Igra deluje veoma jednostavno, a autori su se zaista potrudili da izvođenje ostane što raznovrsnije do samog kraja. Takođe, Shift Happens izgleda i mnogo lakše nego što zaista jeste, naročito ukoliko želite da svaki nivo kompletirate na 100%. Ono što je najzanimljivije je to što se dodatni itemi skupljaju kako bi se otključali bonus nivoi koji su još izazovniji i verujemo da su rezervisani samo za tvrdokorne igrače – one koji prelaze Dark Souls naslove vezanih očiju na primer.

Shift Happens jedan je od onih naslova čiji singlplejer mod neće privlačiti ni izbliza toliko pažnje kao režim za kooperativnu igru. Jednostavno, igra nije zabavna kada nemate nekog pored sebe da vam pomaže u rešavanju problema ili prebacuje kada zabrjate.

Shift Happens

Dizajnu nivoa posvećena je velika pažnja ne samo po pitanju grafičkog prikaza, već i po pitanju gejmpleja. Svaka zagonetka koncipirana je tako da nije moguće ostati zaglavljen ili ponavljati nivo ispočetka, osim u slučaju pogibije, što nas je oduševilo. Naravno, vredi pomenuti i prijatan grafički prikaz koji već predstavlja veliki korak napred u odnosu na prethodnu igru ovog studija po imenu Mercury Shift. Zamerka može da se uputi malom broju muzičkih kompozicija zbog čega će dosaditi veoma brzo, a nismo sigurni ni da su najbolje uklopljene u samu igru osim možda naslovne numere.

Shift Happens je igra koja nudi mnogo više nego što to na prvi pogled deluje. Ukoliko imate nekog ko voli da rešava logičke probleme, čini nam se da bolja igra odavno nije stigla na tržište.

Ukratko

Shift Happens

Ukoliko tragate za dobrim kooperativnim igrama, verovatno ste do sad shvatili da takav spisak nije preterano dugačak. Osim nekoliko očiglednih primera, naročito u žanru platformi (Little Big Planet, Mario Bros. igre itd.) malo je naslova koji su zais
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
8.5
10
7.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!