Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7 je najnoviji pokušaj Capcoma da osveži dvadeset godina star serijal. Baš kao što je Resident Evil 4 doneo velike izmene u odnosu na prethodnike, tako i sedma igra svim naporima želi da što pre zaboravimo na razočaravajuću šesticu. Najnoviji Resident Evil nije nam ulivao preterano poverenje, jer na prvi pogled više deluje kao kopija Amnezije ili Outlasta. Zbog toga morali smo da proverimo na koji način je razvojni tim rešio da redefiniše slavni serijal, ali i sam žanr survival horor igara.

Resident Evil 7

Za početak, zaboravite na sve što ste do sad znali o Resident Evilu. Priča ovog naslova više nas asocira na klasične horore. Glavni junak je Ethan Winters koji kreće u potragu za svojom ženom Miom koja je misteriozno nestala pre tri godine. Nakon informacije da je ona možda živa, Ethan se upućuje ka imanju porodice Baker, koje brzo počinje da odmotava mračne tajne svojih vlasnika.

Radnja ima svetle i mračne delove, jer je radnja iako interesantna često i predvidljiva. Obično nije teško pogoditi naredni momenat priče, ali je olakšavajuća okolnost to što rasplet često dolazi brzo. Mada cela priča odudara od onog što smo navikli da dobijemo od Resident Evil naslova, kasnije će ipak postati jasno zašto ova igra koristi ime serijala.

Sličnost sa prethodnicima primećuje se i u gejmpleju ovog ostvarenja. Iako je izvođenje sad iz prvog lica, igra poseduje sve elemente na koje smo navikli u Resident Evil igrama kao što su istraživanje i akcija. Napeta atmosfera prisutna je na svakom koraku, a hrabrost pri istraživanju često vodi do prekopotrebnog naoružanja ili korisnih predmeta.

Mada igra u početku daje slobodu igraču da istražuje imanje porodice Baker, to se pri kraju menja, baš kao i tempo igre. Pa tako, osim nekoliko članova porodice Baker, protivnici će biti i čudovišta koja su nazvana “Molded” na koje će igrač moći da istroši svoj arsenal. Tu su i boss bitke koje donose malo veći izazov i planiranje, jer je količina municije ograničena. Ovaj deficit nije tako izražen kao što je to bilo u prvim Resident Evil igrama, i greške igrača se više praštaju nego ranije.

Ukratko, sedmica je zabavna i igračima će trebati oko deset sati da je pređu. Nakon toga na raspolaganju je novi nivo težine, Madhouse, koja će dobrano namučiti i najiskusnije gejmere. Ipak, korišćenje PlayStation VR naočara pri prelasku ovog naslvoa predstavlja definitivno najveći izazov.

Resident Evil 7

Na ovaj način iz prve ruke može da se iskusi jezivo okruženje koje je Capcom pažljivo kreirao. Svaki ćošak imanja biće zastrašujuć na svoj način, a atmosferu dodatno podižu zvučni efekti. Sa druge strane, mora se primetiti da utisak kvare neke mutne teksture, tehnički propusti, kao i modeli likova.

Mada nam se činilo da Resident Evil 7 lako može da bude promašaj, krajnji utisak je potpuno drugačiji. Radi se o odličnom ostvarenju i osveženju koje lako možemo da uporedimo sa onim što je donela četvorka.

Ukratko

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7 je najnoviji pokušaj Capcoma da osveži dvadeset godina star serijal. Baš kao što je Resident Evil 4 doneo velike izmene u odnosu na prethodnike, tako i sedma igra svim naporima želi da što pre zaboravimo na razočaravajuću šesticu. Naj
9.1
Ne propuštati!
Izvođenje
9.1
10
Vizuelne karakteristike
9.2
10
Zvuk
8.3
10
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!