Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Tales of Berseria

Ljubitelje japanskih igara, naročito JRPG žanra, možemo najbolje opisati kao veoma strpljive osobe. Kao najbolji razlog za to je sada već standardni ciklus objavljivanja naslova iz “Zemlje izlazećeg sunca” koji podrazumeva dugačak period prevođenja. Zbog toga, japanske igre često dolaze sa zakašnjenjem od nekoliko godina, što može biti veliki problem ukoliko se taj neki određeni naslov pokaže kao zanimljiv za igrača. Zbog toga smo bili zabrinuti kada smo prvi put počeli da slušamo hvalospeve o Tales of Berseria.

Tales of Berseria

Mada “Tales” serijal već više od 20 godina prati pomenuti ciklus prevođenja, na Tales of Berseria, srećom nismo morali puno da čekamo – tek nešto manje od pola godine. Poslednjih nekoliko igara (Tales of Zestiria i Tales of Xillia 2) su bili sasvim solidni, pa smo sa nestrpljenjem uronuli i potpuno drugačiji svet Tales of Berseria naslova.

Ovo kažemo jer je priča igre sigurno najmračnija u Tales serijalu i prati mladu devojku Velvet, koja se nakon uvodnih par sati potpuno transformiše od simpatične devojče u krvožednog demona. Svet koji je preplavljen demonima moraće da se suoči sa njenom željom za osvetom, zbog čega Velver deluje drugačije od svojih prethodnika, pa samim tim i daleko zanimljivije. To je i najsvetliji deo scenarija ovog ostvarenja čija radnja i pored svetlih momenata nikad neuspeva da bude spektakularna.

Tales of Berseria

Tales of Berseria je akcioni RPG, koji prati, za Tales serijal, već ustaljeni sistem real-time borbi. Igrač na izboru ima više kombinacija različitih komboa, koji uz pomoć novog (a u suštini starog) “souls” sistema treba da ostane zanimljiv do samog kraja igre. Na žalost, to i nije slučaj u ovoj igri i borbe će definitivno postati zamorne mnogo pre nego što počne odjavna špica ovog naslova. Izvođenje se oslanja na učenje varijacija poteza koji trebaju da naprave što veći damage, ali pri kraju igre malo je igrača koji neće želeti da izbegnu sukob po svaku cenu. No, ovo je možda i ustaljena mana kod JRPG naslova i verujemo da postoje igrači kojima ovo neće previše smetati.

Tales of Berseria

Tales of Berseria na vizuelnom polju takođe prati svoje prethodnike. Simpatičan crtež glavnih junaka, njihovi modeli, a naručito crtane međuanimacije izgledaju odlično. Sa druge strane dizajn okruženja i animacija likova već prikazuje znake starosti i ovo ostvarenje deluje inferiorno za današnje standarde. Opet, ni ovde ne očekujemo da će grafički nedostatci uspeti da zasmetaju najvećim ljubiteljima JRPG ostvarenja, ali kada je već uloženo toliko truda u sve ostale elemente ovog naslova, zaista je šteta što grafičkom izgledu nije posvećeno više pažnje.

Najnoviji Tales nastavak jedan je i od boljih u serijalu, a možda čak i najbolji koji smo probali do sad. To ne menja činjenicu da su autori mogli više da se potrude. Uprkos tome teško je da ne preporučimo Tales of Berseria svim ljubiteljima japanskih RPG ostvarenja.

Ukratko

Tales of Berseria

Tales of Berseria je naslov za sve dugogodišnje JRPG i "Tales of" igrače. Zanimljivo ostvarenje kojem se moraju oprostiti sve mane.
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Grafika
7.5
10
Zvuk
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!