“Game Mode” poboljšava igranje na Windows 10 operativnom sistemu?

PC Slider Vesti

Nedavno je procurela informacija da Microsoft radi na implementaciji “Game Mode” režima koji bi mogao da znatno unapredi performanse igara.

Radi o modu koji će pokušati da ukloni sve aplikacije koje nisu neophodne kada se pokrene neka igra. Na taj način rasteretiće se CPU, GPU, a smanjijće se i upotreba radne memorije čime će ostati više resursa za video igre i one bi samim tim trebalo da rade brže.

Sa druge strane, ne treba očekivati senzacionalne rezultate, a pretpostavlja se i da će Game Mode ostati rezervisan samo za UWP naslove (Microsoftova ostvarenja kao što su Gears of War 4, Forza Horizon 3, Scalebound, State of Decay 2 itd.).

Game Mode je otkriven u 14997 verziji Windowsa 10, gde još nije potpuno funkcionalan, ali se očekuje da će uskoro stići svima koji se nalaze u “Insiders” programu, pa će tad možda biti poznato i više detalja.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password