Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

WRC 6

Tokom 2015. godine licenca za WRC prešla je u ruke pariskog Kylotonna a kako je ovaj tim potpuno anoniman, očekivanja su bila krajnje skromna. Ipak, WRC 5 bio je sasvim solidan naslov mada nije imao nikakve šanse da se izbori sa Dirt Rallyjem.

Ovogodišnji nastavak bio je prilika da razvojni tim ispravi one najveće zamerke ali ne i da unese previše svežih elemenata. Recimo, karijerni režim na papiru zvuči sjajno jer se u njemu osim WRC nalaze i dve niže klase iz kojih počinjete. Ipak, malo je toga što možete da radite između dve trke a što bi vam pružilo utisak da igrate nešto više od klasičnog šampionata. Mali je broj igrača koji će uopšte imati volje da dođu do najjače klase i šampionskih titula.

WRC 6 FIA World Rally Championship

Mnogo je interesantnije startovati ovogodišnje prvenstvo i odmah se uključiti u borbu za trofeje. Dodatna motivacija može biti i to što igra podržava režim podeljenog ekrana pa i hot seat mod za čak osam igrača. Obe ove stvari nisu prisutne u konkurentskim izdanjima pa se može reći da Kylotonn jedini sluša želje publike. Doduše, bezveze je što su setovanja težine univerzalna za sve igrače, odnosno ne mogu se pojedinačno prilagođavati. Naravno, tu je i klasičan onlajn multiplejer ali očekujte grdne muke da pronađete dovoljan broj protivnika.

Najvažniji utisak o reli igri formira se na osnovu samog upravljačkog sistema. Jasno je da je ovo naslov koji nema pretenzije da po realističnosti parira DiRT Rallyju iako su učinjeni određeni pomaci u tom smeru. Recimo, staze su sad uže, što ostavlja manje prostora za grešku a ispunjene su i neravninama o kojima morate voditi računa čak i na dugim pravcima. Autori tvrde da je svaki specijalni ispit verno inspirisan stvarnošću a tu su i superspecijalni ispiti koji su posebna atrakcija. Oni predstavljaju 1 na 1 duele po izuzetno uskim stazama a dostupni su samo na delu relija.

WRC 6 FIA World Rally Championship

Ipak, čak i sa potpuno manuelnom kontrolom, čini se da fizički model nije previše zahtevan. Jednostavno, nedostaje uzbuđenje i čini se da je malo podloga koje su verno dočarane. Vožnja po snegu je najlošija tačka a prolazak kroz vodene površine u punoj brzini pre je dekor nego realna opasnost. Takođe, mnogo smeta i što se automobili premalo razlikuju kad je reč o ponašanju.

Oštećenja su nešto što je ponovo urađeno napola. Sopstveno vozilo možete skoro u potpunosti uništiti, što se drastično održava na performanse a kao u DiRT Rallyju, moguće je i da se probuši guma koju možete i zameniti uz veliku vremensku kaznu. Ono što će vam kidati živce jesu objekti oko staze. Nemoguće je proceniti preko kojih od njih ćete samo preći a koji će vas ukopati u mestu.

Tehnički kvaliteti definitivno nisu jača strana ovog naslova. Kvalitetnije osvetljenje u odnosu na prošlu verziju je jedina važnija novina ali generalno sve vidno zaostaje za konkurentom iz Codemastersa koji i sam ne predstavlja posebno čudo. Pogled iz kokpita je veoma bazičan uz odsustvo bilo kakvih detalja, kao da je ubačen na brzinu. Na nesreću, čak i spoljna kamera ne ostavlja sjajan utisak jer nije dobro pozicionirana.

WRC 6 FIA World Rally Championship

Stara boljka vezana za očajnu optimizaciju koda znači da je WRC 6 prezahtevan kao i da na konzolama radi samo u nestabilnih 30 fps. Kad je reč o zvuku, nekako u prvi plan upada vaš navigator koji strašno iritira svojim komentarima ili navikom da vas ne upozori na vreme na ono što sledi.

Sama činjenica da je u pitanju jedina licencirana WRC igra mnoge će privući ovom naslovu ali mi ipak savetujemo da se vratite DiRT Rallyju i sačuvate novac za neko buduće izdanje koje će nadamo se biti drastično boljeg kvaliteta.

Ukratko

WRC 6

Tokom 2015. godine licenca za WRC prešla je u ruke pariskog Kylotonna a kako je ovaj tim potpuno anoniman, očekivanja su bila krajnje skromna. Ipak, WRC 5 bio je sasvim solidan naslov mada nije imao nikakve šanse da se izbori sa Dirt Rallyj
6.5
Zanimljivo
Izvođenje
6.5
10
Vizuelne karakteristike
7.0
10
Zvuk
6.9
10
6.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!