Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Sims 4: City Living

The Sims 4 pokušao je da promeni dobar deo stvari koje očekujemo od ovog serijala, što i nije naišlo na sjajnu rekaciju igrača. Tokom prethodne dve godine razvojni tim Maxis potrudio se da ispravi većinu stvari koje su ljubitelji franšize zamerali, zbog čega danas ovo ostvarenje deluje daleko bolje nego ranije. Ipak, ono što se verovatno nikad neće promeniti je redovno izdavanje i naplaćivanje dodatnog sadržaja. Nakon skoro godinu dana pauze i nekih manjih apdejta (doduše sa ne tako malom cenom), stigla nam je treća velika ekspanzija igre. Iako su prethodna dva dodatka u svom nazivu imali “Get”, ovo proširenje nosi naslov City Living koje jasno ukazuje da se simići sada sele u grad.

The Sims 4 City Living

Najveća novina je dakle grad, San Myshuno koji pored raznolikih lokacija donosi i novu mogućnost izgradnje stana. Mapa je podeljena na nekoliko tipova okruženja kako bi igraču ponudili više tema pri dizajniranju. Ovde je razvojni tim doneo nekoliko čudnih odluka, uvodeći bizarna ograničenja. Na primer, pored granica samog placa, koje iskreno nismo ni očekivali da mogu da se pomere, sobe u predefinisanim stanovima takođe ne mogu značajnije da se menjaju. Zbog toga je najbolje odmah odabrati prazno polje, gde u okviru jednog sprata može da se modelira stan potpuno slobodno.

Drugi čudan izbor autora je da se uvedu osobine kuće ili doma koje funkcionišu poput onih kod simića. Pa tako, igrač može odrediti da objekti budu podložniji zemljotresima, da daju određene pozitivne efekte likovima koji tu žive ili pak da budu ukleti i da privlače duhove.

The Sims 4 City Living

Specifičan Sims humor može se primetiti i kod festivala koji su takođe velika inovacija koju donosi City Living. Na raspolaganju su Geek Con, Romance Festival (ne, nije baš tako kao što zamišljate) ili buvlja pijaca. Ovo poslednje možda je i najkorisnije, jer tu mogu da se kupe razni predmeti za dom po povoljnim cenama.

Ova ekspanzija donosi i nekoliko novih zanimanja za simiće, pa oni mogu biti političari (izbori u SAD očigledno su bili inspiracija), novinski kritičari i social media eksperti. Naravno da su i ovi poslovi prepuni komičnih detalja, ali su više nego dobrodošla novina za The Sims 4. Osim ovoga City Living takođe uvodi nove aktivnosti (igranje košarke i slično), veliki broj dodataka za kuću, nove odeće, frizura itd. Količina sadržaja je u rangu prethodnih ekspanzija i tu zaista ne može da se kaže ništa loše.

The Sims 4 City Living

Ono što City Living nije promenio je najveća boljka najnovijih Simsa, a to je veličina mape. Nakon trojke koja je u realnom vremenu simulirala ceo grad, igrači su ovde osuđeni na njen tek mali deo. Ovo naročito dolazi do izražaju u novoj ekspanziji kada će šetnja od stana do stana u istoj zgradi biti dočekana sa “loading” ekranom. Razvojni tim istakao je da je mapa iscepkana kako bi igra bolje radila na lošijim računarima, ali su igrači nakon premijere The Sims 4 jasno rekli da je to cena koju bi rado platili, jer je naslov na ovaj način suviše ograničen. Samim tim, pogled na San Myshuno više deluje kao prikaz nekog filmskog seta, sa kulisama koje skrivaju prazninu ovog naslova.

The Sims 4 City Living

Druga stvar koju su igrači kritikovali je nedostatak sadržaja, tj. to što su autori izbacili previše stvari koje su već bile u Sims 3. Sa City Living i prethodnim dodatcima moramo priznati da sada The Sims 4 ima dovoljno toga što može ponuditi igračima. Problem je naravno što će to iscrpeti njihove novčanike, jer su ekspanzije skupe, a EA retko kad daje značajnije popuste na The Sims 4 sadržaj.

City Living je možda i najzanimljiviji dodatak za The Sims 4 i on sam daje dosta toga zanimljivog, iako je dobar deo ideja pozajmljenih iz prethodnih igara. Jedino što bi moglo da vas odvrati od nabavke ove ekspanzije su mane osnovne igre, ali ukoliko vam to ne smeta i već posedujete četvrti deo Simsa, ovo ne bi ste trebali da propustite.

Ukratko

The Sims 4: City Living

The Sims 4 pokušao je da promeni dobar deo stvari koje očekujemo od ovog serijala, što i nije naišlo na sjajnu rekaciju igrača. Tokom prethodne dve godine razvojni tim Maxis potrudio se da ispravi većinu stvari koje su ljubitelji franšize zamerali, z
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8
10
Zvuk
8.3
10
8,7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!