Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

World of Warcraft: Legion

Za današnje pojmove deluje gotovo nestvarno to što World of Warcraft postoji skoro 12 godina. Ono što još više iznenađuje je činjenica da je tokom tog perioda baš ovaj naslov uvek bio na vrhu MMORPG žanra. Doduše, kao i svaki drugi serijal i WoW je imao svojih uspeha i padova, ali je Blizzard nekako uvek uspevao da se zadrži u vrhu bez obzira na sve poteškoće. Baš zbog toga smo jedva dočekali da isprobamo Legion, koji je obećao kako će nas podsetiti zašto u stvari volimo World of Warcaft. Sažeti sve ono što donosi World of Warcraft Legion u jedan tekst “normalne” dužine težak je zadatak, ali daćemo sve od sebe.

World of Warcraft Legion

Ekspanzija počinje onako kako WoW to najbolje ume: epskom invazijom na Azeroth. Igrači zbog toga moraju združenim snagama, uz pomoć demon huntera i novih artifakta da zaustave dalji prodor “Legije” i odbiju ovaj do sad najopasniji napad. Priča Legiona zadovoljava sva naša očekivanja (taj D-Day vajb nas je oduševio), jer je radnja duboko protkana kroz sve regije nove Broken Isles mape. Tokom putovanja igrači će imati prilike da vide različite efekte koje novi okršaj donosi, pa nesumljamo da će se dopasti svima koji prate WoW lore.

Za one koji se prvi put susreću sa popularnim MMORPGom, dolaze i dobre vesti. Ova ekspanzija potrudila se da bude otvorena za novajlije, što obzirom na dugu istoriju naslova svakako nije bio slučaj do sad. Blizzard je istovremeno mislio i na igrače koji su možda napravili dužu pauzu. Uz ekspanziju dobija se jedan besplatan boost likova na stoti XP level.

World of Warcraft Legion

U kampanju je uključen veliki broj misija koje nude raznolike varijacije zadataka i dungeona koje bi trebale da zadovolje sve tipove igrača. Na primer, najveći deo našeg testa smo igrali solo i retko kada je ono što donosi Legion predstavilo preveliki problem. Kada smo se pridružili drugim igračima, oni su najčešće bili raspoloženi za saradnju što nas je još jednom podestilo kako WoW može da bude zabavan.

Tome pomaže i koristan dodatak u vidu Demon Hunter klase koja se može koristiti u tank ili damage-dealer ulozi. Mada se isto ne može reći za sve druge klase, Demon Hunter dobrodošla je novina za igru.

World of Warcraft Legion

Slično možemo da kažemo i za Order Halls stratešku mini-igru koja upotpunjuje ceo doživljaj. U suštini, Legion ima toliko stvari da ćemo verovatno otkriti još dosta toga novog u nedeljama nakon što ovaj tekst bude objavljen. Naravno ovde ne računamo i na činjenicu da će Blizzard objavljivati redovne apdejte, ali već sad deluje da će se pretplata na WoW itekako isplatiti jer pruža još dosta sati zabave i nakon što se dostigne novi, stodeseti level cap.

Ono što niko nije očekivao su radikalne inovacije grafičkog endžina, ali se mora primetiti da su se autori potrudili da izvuku maksimum iz onoga što imaju na raspolaganju. Pored boljih tekstura, svi regioni Broken Islesa deluju drugačije i podjednako interesantni. Dizajn ekspanzije je kvalitetan, a ceo utisak popravlja i glasovna gluma koja podiže atmosferu i olakšava praćenje priče.

World of Warcraft Legion

Mada deo sadržaja u World of Warcraft Legion i dalje nije dostupan, ono što smo imali prilike da vidimo već deluje odlično. Mislimo da nije preterivanje ni reći da je Legion možda i najbolje poglavlje za WoW, ali njegova sudbina je sada u rukama autora i tome koliku će pažnju oni posvetiti ovom naslovu. Da je neki drugi razvojni tim zadužen za posao, možda bi smo se brinuli, ali poznajući Blizzard ne očekujemo ništa manje spektakularno.

Ukratko

World of Warcraft: Legion

Za današnje pojmove deluje gotovo nestvarno to što World of Warcraft postoji skoro 12 godina. Ono što još više iznenađuje je činjenica da je tokom tog perioda baš ovaj naslov uvek bio na vrhu MMORPG žanra. Doduše, kao i svaki drugi serijal i WoW je i
8.8
Ne propuštati!
Izvođenje
8.8
10
Vizuelne karakteristike
9.5
10
Zvuk
7.1
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!