Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Football Tactics na prvi pogled

Kada se priča o fudbalskim simulacijama, FIFA i Pro Evolution Soccer serijali se sami nameću. Međutim, s vremena na vreme pojave se manji razvojni timovi koji imaju svoju viziju kako bi jedna fudbalska igra mogla da izgleda.

Football Tactics je najbolji primer ovakve želje jer se radi o potezno-taktičkoj igri, koja više podseća na Blood Bowl nego na tradicionalne simulacije. Ideja očigledno deluje neobično ali nam se tokom našeg testa učinila kao veoma zabavna.

Ukratko, tokom utakmice svaki igrač ima pravo da povuče tri poteza, pre nego što protivnik dobije kontrolu svog tima. Na prvi pogled postizanje golova deluje kao jednostavan zadatak, ali je izvođenje poprilično kompleksno. Football Tactics podstiče razmišljanje jer utakmice ne traju dugo, a i sam teren daje malo prostora za greške.

Igra se trenutno nalazi u Early Access fazi na Steamu, što znači da autori i dalje aktivno rade na njenom razvoju. Ipak, trenutno ovaj naslov nudi dosta toga. Na raspolaganju je singlplejer mod u kojem se vodi jedan klub od amatarskog ranga ka najboljoj ligi i šampionskoj tituli. Ovaj režim poseduje pojednostavljene menadžerske opcije poput razvoja igrača, transfera i unapređivanja kluba. Osim toga postoje modovi za multiplejer i hot-seat igru u kojim svoje znanje možete proveriti sa drugim igračima.

Potpuno očekivano ova igra ne poseduje licencu za prava imena klubova i fudbalera, ali su autori ostavili mogućnost igračima da sami promene sve podatke putem Steam Workshopa. Već sada se tu nalaze sve najbitnije lige, neke i u više verzija, pa se na jednostavan način može ispraviti ovaj propust. Doduše, ni jedna od liga regiona još nije napravljena, ali možda se neki entuzijasta uskoro prihvati ovog posla.

Takođe moramo da pohvalimo i simpatični vizuelni prikaz ovog naslova, zbog čega sve izgleda još atraktivnije. Mada je ostvarenje još u ranoj fazi razvoja mi nismo primetili veće probleme i ono nam deluje savršeno igrivo već sad. Uostalom i sami autori tvrde da je igra gotova, a da je u Early Access fazi kako bi mogli lakše da dodaju nove opcije.

Igra se prodaje po povoljnoj ceni, mada je ona možda mogla da bude i malo niža, obzirom da se ipak radi o indi naslovu koji nije potpuno završen. Sa druge strane, ukoliko volite fudbal i ova igra vam deluje zanimljivo, ne verujemo da ćete se razočarati ukoliko odlučite da je isprobate.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!