Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Isprobali smo Battlefield 1

Tokom nedavno održanog Gamescoma imali smo priliku da isprobamo Battlefield 1, a u narednim redovima vam prenosimo naše utiske.

Prva beta za Battlefield 1 stiže nam za nekoliko dana, pa ćemo u narednim minutima pokušati da vas pripremimo za to što vas očekuje jednom kada Electronic Arts otvori vrata ovog testa.

Za svoju Gamescom prezentaciju EA je omogućio igranje Rush moda na mapi Sinai Desert. Ovo je pustinjska mapa otvorenijeg tipa i više se fokusira na direktne okršaje nalik na one u prethodnicima, umesto rovovske borbe i taktiziranje. Autori ističu da im je cilj da pokažu kako se Prvi svetski rat nije odvijao samo u rovovima, a moramo primetiti i to da su mape manje nego ranije kako bi se igrači brže kretali po njima. Po njihovim rečima ovo je jedna od najvećih mapa u Battlefieldu 1, što naravno nismo mogli da proverimo ali je ona svakako nudila raznovrsno izvođenje.

Na izboru je bilo više vrsta vozila, aviona, mogli su da se jašu konji, a centralna figura na mapi je bio oklopni voz. On je po rečima autora u stanju da preokrene tok jednog meča ukoliko se pojavi na mapi, što tokom našeg testa nije bio slučaj. Izvođenje je nešto sporije, ponajviše zbog nedostatka najmodernijeg naoružanja.

U prvih 20 sekundi uspeli smo da izvedemo “road kill” ubistvo što nam je odmah jasno dalo znak da igramo pravu Battlefield igru. Ostatak meča nije nam išao u korist, kao ni ostatku tima, ali smo bez obzira uživali u naslovu koji nas je neodoljivo podsećao na slavne dane serijala i igru Battlefield 1942.

Naravno, osim što smo igrali sa potpunim strancima u timu, ni njihovo poznavanje Battlefielda i igranja na konzolama nije bilo sjajno. Zbog toga moramo da priznamo da nismo dobili najbolju sliku toga kako će pravi multiplejer okršaji da izgledaju, pa verujemo da će sve biti bolje kada se igrači malo bolje upoznaju sa ovim naslovom.

Beta počinje 31. avgusta i biće dostupna na PlayStation 4 i Xbox One konzolama, kao i na kompjuterima kroz Origin klijent. Za razliku od Gamescom prezentacije na izboru će biti i popularniji Conquest mod pa se mogu očekivati neki veoma uzbudljivi mečevi”.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!