Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Technomancer

Prošlo je više od četiri godine od poslednjeg Mass Effecta i tačno toliko je prošlo od poslednjeg dobrog sci-fi RPG naslova. To što ni Mass Effect 3 nije bio sjajan, možda i najbolje govori kakva je suša zavladala u ovom žanru, ali sada je jasno da tome nije pomogao ni Technomancer.

Ovaj naslov stiže nam iz razvojnog tima Spiders koji je iznedrio Mars: War Logs. Mada Technomancer nije direktan nastavak ove igre, on je smešten u isti svet. Ovo je možda i najbolja odluka autora, jer je priča igre interesantna, kao i glavni junak, technomancer po imenu Zakeraja. Na žalost, isto se ne može reći i za ostale likove u priči kojima nije posvećena podjednaka pažnja. Očigledno je da su njihovi dijalozi loši, pa glumci koji su im pozajmljivali glasove takođe nisu bili preterano inspirisani kad su radili svoj posao.

Technomancer

Ipak, to nije najveća mana ostvarenja – ta uloga je pripala gejmpleju. Mada se u najavama igre činilo da će sistem borbe biti zanimljiv, on je potpuno upropašćen lošom veštačkom inteligencijom protivnika i još gorom detekcijom udaraca. Najgori utisak ipak ostavlja balans igre, jer deluje kao da oprema koju glavni junak nosi nimalo ne utiče na same borbe. Čak i kada on na sebi ima kvalitetan oklop i naoružanje i dalje je potrebno dosta vremena da se protivnici eliminišu, dok je sa druge strane njima potrebno daleko manje truda da ispišu “game over” na vašem ekranu.

Nemamo problem kada su okršaji teški, poput onih u Dark Soulsu, jer uz dosta vežbe mogu da se savladaju i najteži protivnici. To, na žalost, nije slučaj sa Technomancerom. Prava šteta, pogotovo kad se uzme u obzir da su autori dosta truda uložili u RPG elemente igre i specijalne sposobnosti junaka koji deluju kao da nemaju previše uticaja u okršajima.

Technomancer

Technomancer izgleda odlično na slikama, ali u pokretu je situacija malo drugačija. Animacije su krute a naročito upadaju u oči one vezane za lica glavnih junaka. Predeli zato deluju bolje, ali su učitavanja generalno dugačka, najviše zbog njihove veličine. Uz to često se primećuju i padovi frejmrejta što dodatno kvari celokupan utisak.

Nema sumnje da se razvojni tim Spiders potrudio kako bi nam predstavio svet Technomancera u što boljem svetlu, ali to očigledno nije bilo dovoljno jer ova igra sa sobom donosi mnogo razloga zbog čega bi ste je batalili ili potpuno preskočili.

Ukratko

Technomancer

Prošlo je više od četiri godine od poslednjeg Mass Effecta i tačno toliko je prošlo od poslednjeg dobrog sci-fi RPG naslova. To što ni Mass Effect 3 nije bio sjajan, možda i najbolje govori kakva je suša zavladala u ovom žanru, ali sada je jasno da t
6.8
Zanimljivo
Izvođenje
6.8
10
Vizuelne karakteristike
6.9
10
Zvuk
6.8
10
7.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!