Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Alienation

U poslednje vreme stigao nam je veliki broj zanimljivih igara koje su izašle samo za PlayStation 4. Pored odličnog Ratcheta i Clanka i Uncharteda 4, čiji opis takođe možete očekivati uskoro, u ovoj grupi našao se i Alienation. Radi se o naslovu koji nije pompezno najavljivan poput prethodno pomenutih, zbog čega je veliki broj igrača pa i gejming medija propustio da ga odigra. Evo zbog čega mislimo da je to velika greška.

Finski studio Housmarque koji najbolje pamtimo po igri Dead Nation stoji iza Alienationa što bi samo po sebi već trebalo da znači nešto. Radi se o predstavniku “twin stick” pucačina u kojem je priča gotovo potpuno zanemarena u korist lude akcije. Sve što treba da se zna jeste da su elijeni napali našu planetu i da igrači sad trebaju da suzbiju ovu invaziju putujući kroz nekoliko svetskih destinacija.

Naslov podržava kooperativnu igru za do četiri igrača i najveći broj ljudi opisuje ga kao mešavinu Destinyja i Diabla. Ovakvo poređenje ima smisla kada se uzme u obzir da su ponuđene tri klase likova, kao i da igra ima loot sistem za naoružanja. Samim tim osim skupljanja iskustvenih nivoa, posebna draž je kad se pojavi neki “unique” predmet koji svojim osobinama prosto čisti neprijatelje na ekranu.

Alienation PS4 game opis (1)

I ovaj naslov ima “active reload” koji čini akciju još napetijom. Takav sistem zahteva pravovremeni pritisak tastera kako bi se oružje brže napunilo, a u protivnom taj proces može potrajati koju sekundu duže što zna biti od presudnog značaja. S obzirom da je akcija u igri stalno haotična često će se dešavati da promašite pravi momenat.

Na ovaj način izvođenje se nikad ne pretvara u samo besomučno tamanjenje elijena, čime je uspešno izbegnuta monotonija.

I sami protivnici se razlikuju, od onih običnih koji ne predstavljaju ništa drugo nego topovsko meso do drugih koji znaju da budu poprilični daveži, kao na primer Sentineli.

Pored bossova na nivou se nalazi nekoliko sporednih zadataka, za one koji baš preferiraju dobrano da se napate u ovakvim igrama.

Alienation PS4 game opis (2)

Alienation izgleda fenomenalno, mada će akcija na ekranu retko kad dati igračima priliku da obrate pažnju na sve detalje. Pored spektakularnih eksplozija i svetlosnih detalja, oduševljavaju i najsitniji detalji na mapi, kao i činjenica da je domet oružja prikazan dužinom lasera iz puške. Uz odličnu zvučnu komponentu, prezentacija ovog naslova zaokružena je na najbolji način.

Mada deluje da je ovaj naslov najzabavniji u društvu, predstavlja i odličnu zabavu kada se igra solo. Bez obzira na to da li igrate sami ili sa još nekim, predlažemo da ne propustite Alienation.

Ukratko

Alienation

U poslednje vreme stigao nam je veliki broj zanimljivih igara koje su izašle samo za PlayStation 4. Pored odličnog Ratcheta i Clanka i Uncharteda 4, čiji opis takođe možete očekivati uskoro, u ovoj grupi našao se i Alienation. Radi se o naslovu koji
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
9
10
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!